tiistai 14. huhtikuuta 2015

Matkasuunnitelmia!

Minä ja ystäväni V olemme suunnitelleet jo pitkän aikaa matkaamme ulkomaille lomalla, ja nyt suunnitelmat on vihdoin ja viimein lyöty lopullisesti lukkoon! Täten julistankin matkan

Interrail 2015

toteutuvaksi!

Matkaan lähdemme Prahasta, V:n perheen luota, sen jälkeen kun olemme viikon patikoineet heidän mökillään Slovakian Alpeilla yhdessä partioystäviemme kanssa. Matka-aikamme on 22 päivää, hurjaa! Alla näet tämänhetkisen matkasuunnitelmamme:



Reitti nyt autolla ajettuna, sillä Google ei tykkää junista... Suunniteltu reitti kuitenkin pääpiirteittäin tämä, Prahasta Barcelonaan päin!
Pidempään aiomme viipyä ainakin Prahassa, Wienissä, Bratislavassa, Budapestissa, Zagrebissa, Ljubljanassa, jossakin Pohjois-Italiassa, Avignonissa ja Montpellierissä.  Tarkoitus on majoittua mahdollisimman halvoissa (ja turvallisissa) dormitoreissa ja hostelleissa sekä syödä paikallista ruokaa sopuhinnalla. Erilaisia leirintäalueratkaisuja mietimme myös niiden sopuisan hinnan vuoksi, mutta ne sijaitsevat valitettavan usein liian kaukana junayhteyksistä ja teltan kantaminen muutaman yön vuoksi vaikuttaa turhalta. Sänky odottaa siis luultavasti joka yö. Toivon mukaan saan tablettini toimimaan reissussa ja pystyn jakamaan kanssanne sattumuksia matkamme varrelta.

Matkasuunnitelmassa tällä hetkellä ainoa kysymysmerkki ja huolenaihe on Ranskan Rivieran osuus. Ensimmäiseksi, kumpikaan meistä ei puhu ranskaa. Toiseksi tuolle rantakaistaleelle on ahtautunut heinäkuussa ehkä puolet koko Euroopan väestöstä. Siksi yritämmekin kiertää suuret kaupungit kaukaa ja keskittyä romanttisiin maalaiskyliin. Pohjois-Italian osuus tuntuu tällä hetkellä kiinnostavimmalta, sillä Verona ja Venetsia aiheuttavat jo nyt vilunväristyksiä historiallisen ja kulttuurisen asemansa vuoksi. Mikä upea mahdollisuus vierailla molemmissa samalla kertaa, vaikkakin erittäin pikaisesti!

Matkavalmisteluita on tehty jo joulukuusta lähtien ja muutama yöpaikka sekä lennot on varattu. Varustelistojen kokoaminen näin aikaisin on ehkä vaikeaa, mutta hankin ainakin varavirtalähteen, tabletin sekä kunnolliset kävelykengät ennen matkaa. Tosin tabletti on lahja isältäni eikä kuluta omaa rahastoani. Toivon mukaan se toimii apuna varauksissa, bloginpäivityksessä ja kuvaamisessa. Monikäyttöinen laite siis! Hulluilta päiviltä ostimme V:n kanssa kaksi pokkaria, jotka luemme matkalla vuorotellen. Ne lukukokemukset esittelyssä matkan jälkeen.

Olen erittäin innoissani tästä matkasta! Ensimmäistä kertaa pääsen matkustamaan ilman vanhempiani ja päättämään oikeasti, mitä haluan tehdä, missä yöpyä ja mitä syödä. Olen pitänyt totta kai myös isäni ja siskoni L:n kanssa matkustamisesta, mutta oma matka on silti ihan toista. Arvostan paljon sitä, että olen saanut nähdä heidän kanssaan maailmaa näinkin nuorena, mutta ehkä nyt on jo aika nousta omille siivilleen ja valloittaa maailma pala kerrallaan.

Oletko ollut reilaamassa, haluaisitko jakaa pettämättömiä vinkkejäsi? Myös vinkkejä matkakohteiden nähtävyyksien kiertämiseen otetaan mielellään vastaan. Kommentoi alle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti